Lukio ja urheilu toivat Joutsaan

Kun opinnot lukiossa alkoivat, muutin Joutsaan asumaan. Se oli hyvä ratkaisu: asun ihan keskustassa, ja sen ansiosta on lyhyt matka kouluun ja harrastuksiin. Myös kaverit sekä oma yleisurheilun treeniporukka ovat lähellä. Ennen lukion alkamista asuin perheeni kanssa Hartolassa, 20 kilometrin päässä keskustasta. Välimatkat olivatkin yksi iso syy muuttamiseen, ja olen viihtynyt hyvin.

Vähän jopa yllätyin, miten viihtyisää Joutsassa on: urheilumahdollisuudet täällä ovat tosi hyvät, on hyvä tartaanipintainen urheilukenttä ja ilmainen kuntosali. Kavereiden kanssa hengaillaan nuorisokahvilassa, ja kesällä käytiin paljon uimarannalla treenaamisen ohessa.

Jos joskus on ollut sellainen käsitys, ettei joutsalaiset ja hartolalaiset tule keskenään toimeen, niin se käsitys on kyllä tainnut jäädä vanhaksi. Minusta se on ihan toisin päin, hyvin tullaan juttuun!

”Urheilumahdollisuudet täällä ovat tosi hyvä, on hyvä tartaanipintainen urheilukenttä ja ilmainen kuntosali.”

Joutsa oli entuudestaan tuttu paikka, sillä olen kisaillut täällä pienestä pitäen paljon. Lajini ovat pikamatkat ja pituushyppy. Vaihdoin urheiluseuraa ja treenaan nyt Joutsan Pommin ryhmässä. Meillä on nyt hyvä porukka samanikäisiä urheilijoita täällä, ja on kiva treenata yhdessä. Pari kertaa viikossa meillä on yhteiset aamutreenit, ja välillä mennään Kangasniemen juoksusuoralle juoksemaan.

Tavoitteena urheilussa on tehdä tietysti uusia ennätyksiä, ja tähdätä omassa lajissa top kymppiin. Olisi hienoa, jos pystyisi joskus vielä olemaan huippu-urheilija – kovaa työtä se ainakin vaatii.

Joutsan lukio vaikuttaa hyvältä koululta. Täällä on riittävän pieni ja tiivis yhteisö, jossa pystytään antamaan hyvää ja laadukasta opetusta, ja huolehtia siitä, että asiat myös opitaan.

Muutin suoraan perheen luota yksin asumaan. Viihdyn hyvin omassa rauhassa, eikä kotiin ehdi tulla ikävä, kun viikonloppuisin yleensä nähdään perheen kanssa. Kodissani parasta on olohuone ja sen isot ikkunat, joista on näköala järvelle. Talossa on oma piha, ranta ja pieni laituri, josta voi mennä uimaan.

Suunnitelmani on asua Joutsassa nyt lukion opiskelujen ajan. Muutto voi olla edessä lukion jälkeen, jos lähden sitten yliopistoon opiskelemaan.

”Kodissani parasta on olohuone ja sen isot ikkunat, joista on näköala järvelle. Talossa on oma piha, ranta ja pieni laituri, josta voi mennä uimaan.”

Markus Porvari
Lukio-opiskelija ja yleisurheilija. Asuu kerrostaloasunnossa Joutsan keskustassa, jossa kaikki urheilijan ja lukiolaisen arkeen tarpeellinen on kävelymatkan päässä.


Lue myös muut asumisen tarinat


Tutustu Joutsaisaan eloon!