Työllisyyspalvelut

Joutsan TyöVarikko, os. Jousitie 54 B, on Joutsan kunnan työllisyydenhoidosta vastaava yksikkö, joka vastaa seuraavista työttömien palveluista:

  • Palveluohjaus
  • Työpajatoiminta

TyöVarikolla toimii työttömille suunnattu työpaja, jossa voit olla asiakkaana joko kuntouttavassa työtoiminnassa, työkokeilussa tai sosiaalisessa kuntoutuksessa. Kuntouttavasta työtoiminnasta ja työkokeilusta sovitaan aina yhdessä te-toimiston kanssa, mutta sosiaalinen kuntoutus on kunnan oma palvelu heille, jotka eivät ole työttömiä työnhakijoita ja kokevat hyötyvänsä yhteisestä tekemisestä mukavassa porukassa.

TyöVarikon  toiminta on jaettu kahteen eri työtoimintaan; puuverstaaseen ja tekstiilipajaan. Puuverstaalla valmistetaan asiakkaille tilauksesta muun muassa varastoja, laitureita ja muita pihapiirin pienrakennuksia. Meille voit tuoda myös puisia huonekaluja kunnostettavaksi. Tekstiilipajalla tehdään ompelu- ja muita tilaustöitä asiakkaille sekä valmistetaan pientuotteita omaan myyntiin.

Lisätietoa TyöVarikosta ja työllisyydenhoidosta saat vastaavalta työ- ja yksilövalmentalalta puh. 040 173 3994.

TyöVarikon Myymälä

TyöVarikon tiloista löytyy myös pieni myymälä. Myymälä on auki arkipäivisin klo 8-14. Otamme myös vastaan lahjoituksena kodintekstiilejä, vaatteita, keittiötarvikkeita ja puisia huonekaluja. Soita ja tarjoa!

Jousitie 54 B, 19650 Joutsa

Puuverstaan tilaustyöt
puh. 040 5546754

Tekstiilipuolen tilaustyöt ja lahjoitukset
puh. 040 173 3994


Nuorten työpaja ja etsivä nuorisotyö

TyöVarikon yhteydessä toimii myös Nuorten Työpaja, jonka toiminta on suunnattu alle 29-vuotiaille. Toiminnan tarkoituksena on antaa nuorille valmiudet siirtyä avoimille työmarkkinoille tai koulutukseen sekä kannustaa nuoria eteenpäin elämässä. Nuorten työpajan yksilövalmentajan tavoitat numerosta 0400 152 558.

Etsivän nuorisotyön tehtävänä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, jos nuori sitä itse haluaa. Etsivän nuorisotyöntekijän tavoitat numerosta 040 7720 587.


Te-toimisto yhteistyö

Jos työttömyytesi on pitkittynyt, tulet jossain vaiheessa saamaan te-toimistolta kutsun aktivointisuunnitelman laatimiseen, jossa on mukana kunnan edustaja. Pääasiassa nämä aktivointisuunnitelmat laaditaan täällä TyöVarikolla te-toimiston asiantuntijan osallistuessa tilaisuuteen etä-yhteydellä.  Kutsu aktivointisuunnitelman laatimiseen on velvoittava, joten olethan mahdollisimman pikaisesti yhteydessä kutsun lähettäneeseen te-toimiston asiantuntijaan, jos et pääse paikalle.