Työllisyyspalvelut

  TyöVarikolla toimii työttömille suunnattu työpaja, jossa voit olla asiakkaana kuntouttavassa työtoiminnassa, työkokeilussa tai sosiaalisessa kuntoutuksessa. Kuntouttavasta työtoiminnasta ja työkokeilusta sovitaan aina yhdessä te-toimiston kanssa, mutta sosiaalinen kuntoutus on kunnan oma palvelu henkilöille, jotka eivät ole työttömiä työnhakijoita ja kokevat hyötyvänsä yhteisestä tekemisestä mukavassa porukassa.

  TyöVarikon  toiminta on jaettu kahteen eri työtoimintaan; puu- ja metalliverstaaseen sekä ryhmätoimintaan. Verstaalla valmistetaan asiakkaille tilauksesta muun muassa varastoja, laitureita ja muita pihapiirin pienrakennuksia sekä kunnostetaan myös huonekaluja. Ryhmätoimintaa on eri teemoin eri päivinä mm. tekstiili- ja ompelupaja, toiminnallinen paja ja hyvinvointipaja. Meiltä voit ostaa myös pientuotteita, joita työpajalla tehdään. Ole rohkeasti yhteydessä.

  Lisätietoja TyöVarikosta ja työllisyydenhoidosta saat hyvinvointikoordinaattorilta puh. 040 1733 994.

  Kurkkaa TyöVarikon tiloihin ja toimintaan.

  Jousitie 54 B, 19650 Joutsa

  Verstas puh. 040 5546754

  Ryhmätoiminta puh. 040 5319 101


  Nuorten työpaja ja etsivä nuorisotyö

  TyöVarikon yhteydessä toimii myös Nuorten Työpaja, jonka toiminta on suunnattu alle 29-vuotiaille. Toiminnan tarkoituksena on antaa nuorille valmiudet siirtyä avoimille työmarkkinoille tai koulutukseen sekä kannustaa nuoria eteenpäin elämässä. Nuorten työpajan yksilövalmentajan tavoitat numerosta 0400 152 558.

  Nuorten työpajan toimintaan ja tiloihin voit tutustua videon avulla. Tervetuloa mukaan!

  Etsivän nuorisotyön tehtävänä on auttaa alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella tai jotka tarvitsevat tukea saavuttaakseen tarvitsemansa palvelut. Etsivä nuorisotyö tarjoaa nuorelle varhaista tukea, jos nuori sitä itse haluaa. Etsivän nuorisotyöntekijän tavoitat numerosta 040 7720 587.


  Te-toimisto yhteistyö

  Jos työttömyytesi on pitkittynyt, tulet jossain vaiheessa saamaan te-toimistolta kutsun aktivointisuunnitelman laatimiseen, jossa on mukana kunnan edustaja. Pääasiassa nämä aktivointisuunnitelmat laaditaan täällä TyöVarikolla te-toimiston asiantuntijan osallistuessa tilaisuuteen etä-yhteydellä.  Kutsu aktivointisuunnitelman laatimiseen on velvoittava, joten olethan mahdollisimman pikaisesti yhteydessä kutsun lähettäneeseen te-toimiston asiantuntijaan, jos et pääse paikalle.