Joutsan tapahtumat

Kaikenlaista sitä tapahtuu…vähä siellä sun tiällä ja silloin on parasta olla paikalla! Joutsan vilkas tapahtumatarjonta ilahduttaa sekä kuntalaisia että matkailijoita. Kesä on tapahtumien kulta-aikaa, mutta tarjontaa riittää myös muina vuodenaikoina. Joutsan tapahtumista tunnetuin on Joutsan Joutopäivät. Lisäksi Cafe Meijerinliiterin Suonteen soitto -konserttisarja, Haihatuksen MusaSunnuntait ja Letkaliiterin lavatanssit vetävät yleisöä yli kuntarajojen. Pienempiä tapahtumia maalaismarkkinoista urheilu- ja liikuntatapahtumiin riittää kesällä jokaiselle viikonlopulle. Ja rokki raikaa suviyössä erilaisissa musiikkikinkereissä. Tervetuloa viihtymän!


Joutopäivät

Heinäkuussa järjestettävä Joutsan Joutopäivät on hyväntuulinen, maaseudun perinteitä vaaliva kyläfestari, jonne kannattaa tulla tutustumaan kauempaakin. 70-luvulta saakka järjestetyssä tapahtumassa on vuosien varrella nähty upeita esiintyjiä ja tarjolla on ollut monipuolista tekemistä ja kokemista kaiken ikäisille. Vuoden 2024 Joutopäivät järjestetään 6.-7.7.2024 Talomuseon alueella ja pääesiintyjänä kansaa villitsee Martti Servo & Napander!

Joutsan joutomies ja lapsia valokuvattavana

Kulttuuri- ja musiikkitapahtumat

Haihatuksen MusaSunnuntai -piknikkonserttisarja on hurmannut kuulijoita Joutsassa jo useana kesänä. Suonteen soitto-kesäkonsertit ovat puolestaan ainutlaatuinen yhdistelmä kesäillan taikaa ja upeaa musiikkia vuonna 1912 rakennetussa kivinavetassa ”jäähuoneessa”.

Rutalahden Letkaliiteri on yksi Keski-Suomen legendaarisimmista tanssipaikoista. Lavatanssien lisäksi Letkalla järjestetään myös muita tapahtumia. Musiikkitapahtumien ystävien kannattaa pitää silmällä myös muun muassa Kellari-ravintolan ja Huttulan keikkatarjontaa.

Kesäteatterista Joutsassa nautitaan muun muassa Joutsan Nuoriseuran Talkooteatterin näytöksissä ja elokuvataiteen ystävät voivat suunnata Joutsan Kinon valkokankaan äärelle. Lisäksi Joutsan kunnan kulttuuritoimi ja muut yritykset, yhdistykset ja seurat järjestävät erilaisia kaikille avoimia kulttuuritapahtumia


Rutalahden Markkinat

Markkinat

Joutsassa järjestetään useat suositut markkinat kesä- ja syyskaudella. Heinäkuussa on perinteisesti nautittu markkinoista Joutopäivien yhteydessä sekä Leivonmäellä. Elokuussa Joutsan keskustassa tehdään ostoksia Jousan markkinoilla ja markkinakauden päättävät syyskuun lopussa Rutalahden huikean tunnelmalliset maalaismarkkinat.


Urheilu- ja liikuntatapahtumat

Joutsassa vierailevan joukkeurheilun ystävän kannattaa suunnata Joutsan liikuntahallille seuraamaan JoSePan taistoa futsal-peleissä tai Flanelsin salibandy-pelejä. Joukkueiden kotiottelut keräävät yhteen katsomon täydeltä pallotaituruudesta kiinnostuneita.

Hevosvoimat jylläävät sekä Joutsan raveissa että Joutsan seudun moottoriradalla, jossa järjestetään useampikin moottoriurheilutapahtuma. Omia ”hevosvoimiaan” voi puolestaan testata Joutsan Pommin järjestämässä perinteisessä Joutohölkässä.

Talvella Lumikissojen järjestämälle kelkkasafarille osallistuu vuosittain kymmeniä kelkkailijoita ja Joutsan Pommin järjestämään Joutsan Hiihdot -tapahtumaan muutamia satoja sivakoijia.